В последна проверка, преди подновяване на първенството, Академик победи гостуващия отбор на Ювентус (Малчика) с 4:2.

Треньорът Роман Тафраджиев се възползва от възможността да експериментира различни елементи на играта и пусна повечето играчи в групата, като по мнение на зрителите, отборът има облик и е готов за предстоящите битки.

Академик контролираше събитията през по-голямата част на терена и освен четирите гола, можеше да отбележи и поне още толкова, след хубави комбинации.

Новопривлеченият плеймейкър от Литекс – Петър Д. Петров се отличи с два гола и отлични отигравания, а другите две попадения отбелязаха Димитър Николов и Мартин Колев, също нови попълнения.

След като Академик поведе набързо с 2:0 през първото полувреме, гостите се възползваха от една контра и с хубава атака върнаха единия гол. В заключителните минути на частта резултатът бе изравнен след красиво изпълнение на пряк свободен удар и гол в далечния ъгъл на вратаря Виктор Владимиров. Силният вятър, отчасти, допринесе за попадението и бе пречка пред двата отбора да покажат най-доброто на което са способни. Но въпреки това се получи един отворен и интензивен двубой.

Второто полувреме протече под диктовката на Академик и закономерно „студентите“ записаха поредна победа в подготвителния период.

Другата седмица предстои местното дерби срещу кандидатът за влизане във Втора лига, Локомотив (Горна Оряховица), като гостите идват за задължителни три точки, ако искат да запазят интригата в шампионата. Призоваваме всички наши привърженици да подкрепят любимия Академик другата събота на градския стадион.

Неприятна новина долетя от Горна Оряховица, където в последната проверка на отбора, срещу Павликени, нашето момче, състезаващо се за Локомотив, Димитър Костадинов е претърпял фрактура на ключицата, след сблъсък с противник. Пожелаваме бързо и безболезнено възстановяване на Митко и съжаляваме, че няма да го видим в игра срещу Академик.

Актуално Свищов

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.