Със сериозна нова придобивка може да се похвали Общински футболен клуб Академик. Това съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на Управителния съвет на клуба.

За нуждите на Академик и поддръжката на тревните терени бе въведена в експлоатация шпинделна косачка, специално създадена за поддръжката на стадиони и голф игрища.

Модерната машина ще скъси драстично времето за обработка на тревните терени, като също ще коси тревата точно 25мм, колкото е оптималната дължина за отлични условия за игра. Така футболистите на Академик ще се радват на още по-оптимални условия за тренировка и игра.

Придобивката е закупена от община Свищов, които продължават да подкрепят развитието на спорта и футбола в общината и да инвестират в материалната база на общинския клуб. Припомняме, че по-рано през годината бяха закупени нови врати и поливни машини за стадионите и предстои да се закупи и модерна машина за чертаене на игрищата.

„Изключително сме доволни и благодарни за подкрепата, която футболния клуб получава от Общината и се надяваме и занапред да продължим да работим в синхрон. Когато всички работим за един успешен проект, резултатите започват да идват и ние като клуб ще направим всичко възможно да надградим постигнатото. Инвестицията в спорта и развитието на децата е и инвестиция за бъдещето на град Свищов“, коментира Емил Перушанов, председател на УС на Академик.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.