Трябва да сме много внимателни с поведението си, програмата на правителството за контрола на пандемията е съвсем правилна, но трябва още отсега да започне носенето на маски в градския транспорт и търговските центрове. Това коментира в „Говори сега“ по БНТ имунологът акад. Богдан Петрунов.
По думите му в цял свят е така, а ние стоим в страх. Пак търговията ще си върви нормално, транспортът ще си върви нормално, каза Петрунов.
Според него още от самото начало хората не са могли да осмислят значението на ваксината. Тя предпазва за определен период от време да не се разболеете тежко и да не стигнете до смъртен случай. Тя не може да спре разпространението на вируса, каза Петрунов.
Акцентира, че вирусът има своя изменчивост, до момента вариантите са 8. Също така всеки четвърти инфектиран развива постковид симптоми на по-късен етап.
Призова хората над 65 години да се ваксинират с четвърта доза ваксина, нещо, което препоръчват всички световни организации.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.