След няколко години ползотворна и плодотворна съвместна работа, ръководството на „Академик“ и треньорът и директор на школата Росен Илков решиха да потърсят нови предизвикателства, считано от 1-ви декември. Треньорът има амбиции за развитие, които към момента „Академик“ не може да подплати. Фокусът ни остава насочен предимно към работата в академията на клуба и изграждането на балансиран и стабилен мъжки отбор, което е водеща политика за последните три години.

Пред „Академик“ предстои отварянето на една нова страница и много работа, да се надстрои постигнатото и да не се загуби натрупаната инерция. Клубът е изключително признателен и благодарен за времето и усилията, както и за свършеното до момента от г-н Илков, който оставя името си в историята, като една важна фигура, в налагането на модерна методология и визия в школата и отбора. Пожелаваме на Росен много успехи в бъдеще, които вярваме са вродени в ДКН-то на специалиста и оставаме с позитивни впечатления от него. Нашата врата ще бъде винаги отворена за Приятеля Илков и сме убедени, че той ще продължи да работи за доброто име на клуба и в бъдеще.

Към този момент ръководството продължава да работи активно за намирането на достоен, мотивиран и опитен директор за своята школа и треньор на мъжкия отбор и се надяваме да можем да споделим повече подробности при първа възможност.

Колкото и шокираща да е новината за някои, решението не е плод на спонтанен изблик, а е в резултат на задълбочена аналитична работа и от двете страни. Смяната на треньори и наличието на динамика във вземането на решения в съвременния футбол е нормален еволюционен процеса за всеки отбор. „Академик“ се радва на богата история и традиции и сме длъжни да отговорим на очакванията към нас за професионализъм, себераздаване, лоялност, социална ангажираност и визия за развитие. Затова ще се радвам ако подкрепите отбора и момчетата в този емоционален момент!
Завинаги един от вас,
Емил ПЕРУШАНОВ,
Председател на УС на „Академик“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.