Отборът на Академик, Ф5 завоюва Купата на кмета на традиционния футболен турнир, организиран от Общината и клуба. Втори в тази възрастова група са Левски (Русе), трети Ботев (Враца). Възпитаникът на ДЮШ Академик Теодор Любомиров получи приза за голмайстор.
Локомотив (Горна Оряховица) са първи във футбол 7. Втори – Академик, а трети Ботев (Враца). Милан Миланов от Академик получи приза за най-полезен играч.
16 отбора участваха в турнира тази година – осем във футбол 5 и осем във втората група.

На официалното откриване, на стадион „Академик“, присъстваха кметът д-р Генчо Генчев, зам.-кметът д-р Станислава Стоянова, секретарят на Общината Любомира Петрова, зам.-председателят на ОбС – Свищов Валери Николов, председателят на УС на „Академик“ Емил Перушанов и Христо Цветанов, зам.-председател.

Събитието, което е под патронажа на кмета на Свищов се организира от ОФК „Академик“ и Община Свищов, а водещ на откриването беше Росен Маринов. Футболните срещи, в които взеха участие отборите на Павликени, Стражица, Враца, Горна Оряховица, Белене, Русе и Свищов се проведоха на стадион „Академик“ и на игрище „Академика спорт“, като в надпреварата от турнира Свищов бе представен от отборите на „Академик“ и „Атлетик“ – СУ „Димитър Благоев“.

Традиционно приветствие към всички участници отправи кметът на Свищов д-р Генчев, който каза: „Вярвам, че с начинанието, което поехме преди няколко години и създаването на този турнир, служим на вас – децата, нашето бъдеще. Пожелавам ви един хубав, изпълнен с много радост ден, нека най-добрият победи. Винаги съм казвал, че вие всички сте победители, защото не стоите пред лаптопите и телефоните, а сте по терените.“.

В края на турнира шампиони при Футбол 5 станаха малките футболисти на „Академик“, а на второ място се класираха „Левски“ – Русе. На почетното трето място се наредиха „Ботев“ – Враца.

Футболните срещи от турнира се проведоха в дух на спортсменска игра и всички футболисти получиха медал за своето участие. По традиция бяха отличени с индивидуални награди изявени участници, а за първите три отбора в двете групи имаше купа и медали.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.