Гладни за победа ще излязат свищовските футболисти при подновяването на шампионата другата събота, след като във втора поредна среща не успяха да измъкнат победата.

Контролата играна днес в Свищов, противопостави „студентите“ и единият от лидерите в Североизточната Трета лига, отбор на варненския Черно Море 2.

Въпреки по-голямото владеене на топката и диктуване на темпото в мача от „студентите“, отлични прояви на варненския страж подпечатаха победата за гостуващия отбор. Единственото попадение в мача падна в 34-та минута, когато след лошо изчистена топка в наказателното поле на Академик, кълбото се озова в краката на централния нападател на „моряците“, който хладнокръвно отбеляза след завъртане и мощен удар.

Домакините опитаха да отговорят с далечен шут на Борислав Марков, който беше избит от сглобката на вратата на гостите след невероятна намеса на варненския вратар.

След подновяване на второто полувреме, треньорите и на двата отбора направиха множество смени и пробваха различни тактически постройки, но до нов гол така и не се стигна.

Дебют за „студентите“ направи присъединилият се съвсем наскоро играч от пловдивския Ботев – Даниел Гичев, който се включи с няколко добри отигравания и остави приятни впечатления с играта си.

Тази среща сложи край на приятелските двубои преди рестарта на първенството следващата събота и пред играчите на Академик предстои последна седмица на настройка за дългоочаквания сблъсък срещу лидера на първенството – Локомотив (ГО).

От ръководството на клуба призовават всички фенове да подкрепят отбора и да създадат един незабравим футболен празник на стадиона, като обещават множество изненади и специално за двубоя пускат свободен вход.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.