„Студентите”, водени от Росен Илков, записаха домакинска победа над новака в групата Боруна (Царева ливада).
Мачът започна вихрено. В 6-та минута при една дълга топка напред, вратарят но гостите излезе неразчетено и нападателят на „Академик“ Божидар Матеев успя да го изпревари, при което беше фаулиран извън наказателното поле. Публиката изригна с претенции за червен картон, но съдията показа само жълт на стража на гостите.
При последвалото центриране, топката не бе добре изчистена, стана рикошет и разбъркване, като най-съобразителен в наказателното поле се оказа Габриел Ганчев, който откри резултата в полза на Академик – 1:0.
Последваха няколко остри влизания от страна на гостите, с които играта се накъса и мачът стана груб. „Студентите“ имаха претенции за дузпа, след като защитних събори Александър Стоянов в наказателното поле. В 26-та минута изключително грубо влизане в краката на голмайстора Габриел Ганчев му обърна глезена и потърпевшият трябваше да бъде принудително заменен няколко минути по-късно. Справедливо, публиката претендираше за червен картон, но отново беше изваден само жълт.
Натискът на „Академик“ продължи и играта се пренесе пред вратата на гостите, като свищовлии изпуснаха няколко добри ситуации да удвоят резултата. Така двата отбора се оттеглиха на почивката с минимална преднина за „Академик“.
Второто полувреме започна също с натиск на „Академик“ и в 53-та минута бърза многоходова атака с едно докосване по левия фланг завърши с пас към Божидар Матеев, който хладнокръвно насочи топката във вратата на „Боруна“ от зоната на дузпата за 2:0.
Гостите отговориха с атака, в която нападател на „Боруна“ излезе очи в очи с вратаря на „Академик“ и шутира от три метра, но направилият отличен мач, Виктор Владимиров, извади невероятен рефлекс и успя да реагира, предотвратявайки сигурен гол.
До края на мача темпото се поуспокои, а треньорът на свищовлии, Росен Илков, използва възможността да пусне в игра младите момчета на „Академик“ от резервната скамейка.
Нова победа и нови три точки в актива на свищовлии, затвърждават позицията в топ пет на таблицата.

Емил ВЕСКОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.