Досегашният главен инженер на „ВиК Йовковци” Илия Сирмов е изборът на държавата за нов шеф на местното водно дружество, на мястото на Димитър Владов, съобщи вестник „Борба“. Смяната на ръководството обаче е съпроводена с огромен скандал. От свои източници вестникът разбра, че адвокатът на дружеството Тодор Тодоров е изчезнал заедно с цялата документация, включително протоколите от Общото събрание на „ВиК Йовковци” за избора на инж. Илия Сирмов. Напразни били опитите на юристката на регионалното министерство да се свърже с него, с Димитър Владов и секретарката му. Срещу адвоката е пусната жалба до прокуратурата, за да бъде заставен да предаде документите.
На провелото се днес Общо събрание на „ВиК Йовковци” са присъствали само кметовете на Павликени и Сухиндол. Във водното дружество най-голям дял – 51 % има държавата, останалите съдружници са общините Горна Оряховица, Златарица, Лясковец, Павликени, Полски Тръмбеш и Сухиндол. Парадоксално е, че най-голямата община – Велико Търново, не е съдружник във „ВиК Йовковци“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.