Мъж и жена са заподозрени в извършването на телефонна измама, предаде БНР. Вчера около 11,30 часа на спешния телефон в РУ Хасково е получен сигнал от 91-годишна жена, която съобщила, че около 10 часа на стационарния й телефон позвънил мъж, представил се за лекар.

По схемата „пострадал роднина“ я въвел в заблуждение, че е нужно оперативно лечение на очите на дъщеря й, пострадала при гръмнал бойлер. Изплашената възрастна жена хвърлила през прозореца на жилището си на улица „Атон“ 8000 лева на непознат за нея мъж. След като разбрала, че е измамена, съобщила в полицията.

В хода на оперативно-издирвателните действия, криминалистите установили и задържали мъж/58г./и жена/40г./ и двамата от с. Гарваново, съпричастни към случая.

Пред разследващите те описали подробно механизма на извършване на измамата и предали с протокол от част от инкриминираните пари – 5750 лева и 100 евро. Мъжът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.