Деветгодишен е пострадал при пожар във фургон край язовир в землището на село Ракита, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен.

Сигналът за инцидента е постъпил в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен на 23 януари в 03:01 часа. Незабавно са изпратени служители от районната пожарна служба в Червен бряг за погасяване на пламъците.

На място е установено, че са изгорели фургона и намиращите се в него мотопомпа, камери, рибарски принадлежности и други комплекти, както и обзавеждане. Изяснило се е, че най-вероятно огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво. Установено е, че момчето е било във фургона със свой роднина.

Забелязвайки пожара, 39-годишният е извел детето от горящото помещение и го е пренесъл в стопански двор в близост. Медицински екип е диагностицирал 9-годишният с общо увредено състояние. Той ще бъде транспортиран в УМБАЛСМ „Пирогов“. Днес в светлата част на денонощието ще бъде извършен втори оглед.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.