Заради коварното заболяване Митко е значително по-нисък от своите връстници, разказва Нова ТВ.
За поредна година инициативата „Българската Коледа“ помага на болните български деца. Такъв е случаят и с 9-годишния Митко, който страда от забавяне в растежа. За лечението му обаче са нужни още средства, които родителите му не могат да си позволят.
Заради коварното заболяване Митко е значително по-нисък от своите връстници. Родителите му забелязват проблема, когато той е бил на 6 годишна възраст.
„Много рязка промяна имаше между децата и него в детската градина“, разказва майката на Митко – Живка Димитрова. „Споделих с много познати и приятели и те ме насочиха към проф. Йотова във Варна. Така установихме, че има изоставане и че не е наследствено, тъй като аз съм дребничка помислиха, че може да е наследствено, но с документи и изследвания се установи, че не е наследствено“, допълва жената.
Заради ниският си ръст Митко неведнъж е ставал обект на подигравки от своите връстници. И така борбата на семейството, за да може Митко да бъде с нормален ръст, продължава вече 3 години, а благодарение на „Българската Коледа“ за това време детето е пораснало с цели 22 см.
„На всеки 6 месеца ние получаваме определена сума за растежния хормон. Без тях нямаше да успеем“, казва жената. Сумата за тази година, получена до момента е около 12 000 лв. Семейството обаче има нужда от още, за да завърши лечението на детето.
За да бъде завършен пълният цикъл на лечение са необходими още около 90 хил. лв.
А Митко е герой, тъй като абсолютно сам си поставя инжекциите всяка вечер. А голямата му мечта е да стане футболист, затова е благодарен на всички, които му помагат.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.