В навечерието на 3 март – националния празник на България, в Ценово бяха отчетени резултатите от три конкурса. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. В салона на НЧ „Христо Ботев“ се събраха представителни групи от четирите училища в общината. И тази година по традиция беше организиран рецитал под мотото „Поклон пред теб, Апостоле“. Идеята за провеждане на конкурса е като запазена марка на читалището в Караманово. Общо 84 деца и ученици от цялата община изпратиха за прослушване своите изпълнения. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи. В надпреварата се включиха дори и малчугани от подготвителните групи на детските градини. Първенец при най-малките стана Теодор Атанасов от ЦДГ в Ценово. Първокласничката Ахинора Асенова и четвъртокласникът Стилиян Стефчев спечелиха журито с изпълненията си във възрастовата група от първи до четвърти клас. Победител при големите се оказа Христо Христов от Ценово. Отличените изпълнители получиха награди, връчени от зам.-кмета Ваня Игнатова. Между изпълненията се проведе и викторина, посветена на 145-та годишнина от Освобождението на България. Отборите от четирите училища показа своите познания за историческото минало на родния край, за героите, дали живота си за свободата на Родината. Изключително атрактивно протече събирането на снимки на паметници, свързани с Освобождението. Участниците в празника отбелязаха и годишнината от рождението на Христо Ботев. Гости на тържеството бяха представители на общинската администрация и председателят на Общинския съвет Георги Георгиев.
Във фоайето на читалището бе подредена изложба от ръчно изработени мартеници. Своите виждания за символите на пролетта представиха 75 деца, които изработиха близо 100 мартеници. Атракция представляваха кошниците с цветя, различните видове украшения и картата на България. Всички мартеници бяха изработени от естествени материали. Мероприятието се проведе със съдействието и подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.