Полицаи на Дуранкулак спряха жена, тръгнала с такси за Румъния, за да даде пари на телефонни измамници, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Добрич, предаде БНТ.

Около 18.15 ч. на 11 март, събота, служители на ГКПП „Дуранкулак“ спрели за проверка таксиметров автомобил, в който се возела 82-годишна жена от Каварна. В хода на проверката било установено, че жената е жертва на телефонна измама.

По данни на потърпевшата по-рано същия ден, около 13.00 ч., непознат мъж се обадил на домашния ѝ телефон. Мъжът се представил за служител на МВР и поискал от възрастната жена съдействие за залавяне на извършители на телефонни измами. За целта жената трябвало да вземе наличните си пари и да ги предаде.

Тя е изпратена с таксиметров автомобил от Каварна до Добрич, след което с друг таксиметров автомобил трябвало да стигне до населени място на територията на Румъния, където да предаде наличните 3560 лева.

Работата по случая продължава.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.