Старец умишлено е запалил дома си, пише Веселина Ангелова във вестник „Борба“. 82-годишният мъж предизвикал пожара в апартамент на ул.“Деню Чоканов“ във Велико Търново, защото искал да сложи край на живота си.
На 12 януари в 21:28 часа съседи забелязали, че от жилището на самотноживеещия търновец излизат пламъци и дим и подали сигнал на телефон 112. На място незабавно пристигнали огнеборци, които бързо потушили стихията. Произшествието е ликвидирано от РСПБЗН Велико Търново с две пожарни и шестима служители.
Огънят е унищожил мебели, бяла техника, а 50 кв.м. стени са опушени.
Пред спасителните екипи, стопанинът признал, че искал да се самоубие и заради това подпалил част от покъщнината. След като пламъците се разрастнали, дядото се изплашил и се опитал сам да ги изгаси.
На местопроизшествието дошли и полицаи, които направили оглед. За случая ще бъде уведомена прокуратурата и се очаква възрастният мъж да бъде настанен в психиатрично заведение.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.