Полицията изяснява сигнал за домашно насилие, при който е пострадала жена. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Русе.

На 9 март около 16:30 ч. от спешното отделение на болница „Канев“ в Русе е получен сигнал за постъпила при тях жена, пострадала при семеен скандал. За изясняване на случая са изпратени служители на Второ РУ.

В медицинското заведение е установена 78-годишна русенка. Тя обяснила, че между нея и съпруга й е възникнал скандал, първо на вилата им, а след това е продължил и в дома им в Русе, където 81-годишният мъж й нанесъл няколко удара със стъклена ваза по главата.

На пострадалата са й били направени два шева на главата. Случаят е документиран като е образувано бързо производство за престъпление по чл. 131а, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, срещу 81-годишния. 81-годишният е бил задържан по ЗМВР. Работата по разследването продължава.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.