80-годишен дядо наруши съдебна заповед за закрила, влязъл да гледа телевизия, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Русе.

Вчера в РУ – Ветово е подаден сигнал за нарушаване на съдебна заповед за незабавна защита на адрес в град Ветово. Според заявеното в полицията 80-годишен мъж е влязъл в заключено жилище, докато там нямало никой, прескачайки оградна порта и е бил заварен да гледа телевизия в кухнята.

При последвалите действия от страна на полицията е изяснено, че въпросният мъж е нарушил съдебен акт – заповед за незабавна защита, издадена от Районен съд – Русе през месец януари тази година, с която са постановени мерки за закрила спрямо съпругата му по Закона за домашно насилие, като е и отстранен от съвместното им жилище на същия адрес.

Случаят е документиран и срещу 80-годишният е образувано бързо производство по описа на РУ-Ветово, за престъпление по чл. 296, ал.1 от НК. Нарушилият заповедта, при установяването му на адреса, е задържан по ЗМВР за срок до 24 ч. Работата по случая продължава.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.