Видео с брутално насилие над дете скандализира мрежата. Група от 8 младежи нанасят побой над свой връстник и заснемат гаврата с телефоните си. Случаят е от столичния квартал „Лагера“. По информация на Bulgaria ON AIR са задържани две момчета на 14 и 15 години.
Трети януари, около 8 часа вечерта. 8 тийнейджъри бият свой връстник в столичния квартал „Лагера“. Насилниците се редуват с юмруци, шамари и ритници, докато не повалят момчето на земята. Всички снимат заедно с телефоните си. Очевидец разказва, че причината за скандала е момиче.
Побоят е нанесен в близост до детска площадка и баскетболно игрище. Жертвата е на 13 години и учи в столичното 51-во училище. От училищното ръководство разказаха, че след побоя детето е посетило часовете си и е скрило за бруталното нападение. Досега той не е участвал в сбивания в училище.
Психологът Калин Гайтанджиев отбелязва, че това е не просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата. „Освен бруталното насилие, което се вижда, се вижда как група младежи отнемат систематично и целенасочено себеуважението на едно друго момче. Унижават го. Което е бруталното, което ни втриса, което ни хваща за гърлата. Поне мен и хората, които го гледаме. Това, което ме притеснява мен в случая, е че последните години това е тенденция – животът не е ценност и на него се гледа с огромна доза цинизъм. Жертвата на насилие млъква, не коментира това, което се е случило в повечето случаи. След това самата жертва на насилие става насилник“, заяви Гайтанджиев.
Училищен психолог вече е започнал работа с пострадалото дете. Образувано е и досъдебно производство.
Видеото със зверството можете да видите ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.