77-годишният Георги Братов от Свищов се притече на помощ на пострадалите в карловските села, предаде БНР. За човека за пример Актуално Свищов писа преди дни.
Вече седмица той е в района на бедстващите населени места.
Пред БНР Братов разказа, че сега се намира в село Слатина. Разчиства около здравната служба. По думите му в почивните дни идват най-много доброволци.
„Хората по роднини, по приятели са се настанили. Тук, в центъра, е много страшна гледката. Най-ниските, приземните етажи са с вода. Главната улица, по която е текъл големият порой, вече е разчистена. Има камари по 3-4 метра пясък, дървета, камъни – огромни. Страшна сила е била! В Каравелово беше най-страшно. Слава богу, няма жертви.“
Георги Братов се чувства здрав, поддържа форма с туризъм. Не е спирал да се движи по планините. Няма град у нас, в който да не е бил. Минал е три маршрута на Пътя Камино.
„Самото вървене не е проблем – 20-25 километра (на ден). Интересното е, че се движиш с хора от цял свят. Около 200 000 човека всяка година изминават тоя път, от април до октомври.“
Георги пътува на автостоп. Нощува под звездите в спалния си чувал.
„Където замръкнеш. В католическия свят – на входа на катедралата, а в мюсюлманския свят – на входа на джамията.“
Вече е и хаджия. Посетил е и „рая на земята“ – Нова Зеландия. От Европа са му останали да преброди Малта и Исландия, закъдето се стяга.
„Когато човек има желания и мечти и се старае да ги осъществява, винаги става“, обобщава житейската си философия възрастният доброволец.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.