Това е Георги Братов. На 77 години, от Свищов. Пътувал с влак, с раница на гърба и спален чувал в нея. Пристигна в Каравелово в 20 ч.
Дошъл да даде доброволен труд и да помогне на бедстващите хора, останали без дом, градини и покъщина.
Георги не спира да обикаля света, отскоро даже е хаджия и макар скоро да му предстои пътуване до Исландия, той си подарява и тази радост – да донесе надежда, вяра, доброта, съпричастност и обич на хората от село Богдан, Каравелово и Слатина.
Респект, момче!
Обичам срещите с хора като Георги.Той мислеше, че нищо не знам за Свищов, но го изненадах. Градът, който е дал над 100 значими личности на България, днес изпрати на точното място в точното време това прекрасно усмихнато и дейно момче. Пак ще се видим. Знам, защото има да ми разказва за Нова Зеландия и автостопа от Норвегия до Швеция.
Ей такива хора ме вдъхновяват и изпълват с вяра. Като теб, Георги.
Владина ЦЕКОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.