С тържествено съвместно заседание на Факултетните съвети, факултет „Финанси” и факултет „Стопанска отчетност” при СА „Д. А. Ценов” отбелязаха 70 години от своето основаване. Под звуците на фанфари в 10 аудитория бяха посрещнати ректорът проф. д-р Марияна Божинова, деканът на факултет „Финанси” проф. д-р Андрей Захариев и деканът на факултет „Стопанска отчетност” проф. д-р Атанас Атанасов. Двамата декани откриха тържественото заседание и приветстваха своите колеги и гостите на церемонията.

Ректорът поздрави деканите и академичния състав на двата факултета и награди факултетите с почетния плакет на Висшето училище. Почетни плакети проф. Божинова връчи и на присъстващите бивши декани на двата факултета. Поздравления поднесоха и гости на честването от Свищовската академия и от други висши училища в страната и чужбина.

В рамки на тържественото заседание бе изпълнена първата по рода си церемония за връчване на диплом за ОНС „доктор” с обличане на академична тога и шал в златист цвят. Първият възпитаник в 87-годишната история на свищовска Алма Матер, който получи тържествено своята диплома е Русалин Русалинов – президент на Българската национална федерация по карате и почетен гражданин на гр. Плевен.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.