Седем, от присъстващи 28 (по списък 29) общински съветници, участваха в дебата на днешното редовно юлско заседание на Общински съвет – Свищов, видя и чу Актуално Свищов.
Съветниците Калин Костов, Ивелин Петров, Валери Николов, Кристиян Кирилов, Станислав Благов, Цветанка Костова и Елена Александрова стигнаха до трибуната в пленарна зала и взеха отношение по точките. Някои от съветниците имаха и реплики и дублики. Участваха с изказвания по няколко точки. Съветник Елена Александрова направи изказване уточнение защо не участва в гласуванията относно дунавския индустриален парк и болницата. До края на 2019 година е в борда на директорите на общинското дружество, което управлява парка, към момента е в правоотношения с МБАЛ-Свищов, поясни Александрова.
Общо 18 точки включваше днешния дневен ред. Седем от тях бяха свързани с разпореждане с общинска собственост – продажби чрез търг. Нито една от тях не предизвика интерес и минаха с единодушие.
Актуално Свищов припомня, че на юнското заседание на местния парламент единствения дебат предизвика аналогична точка – продажба на земя с отстъпено право на строеж. Принципност, както се казва!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.