Местността „Скалите“ край Белцов се превърна в притегателно място за любители риболовци. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Своите умения да примамват и ловят риби по долното течение на река Янтра показаха 25 въдичари на различна възраст. Най-младият участник в надпреварата беше седемгодишната Димана Давидова от Свищов. На обратния полюс застана Христо Цветанов, независимо че отдавна е прехвърлил осемдесетака, страстта му към риболова не спира както и в младежките му години.

Риболовният празник се провежда за пета година, а поредното издание премина под мотото „С въдица и кука няма скука“. Надпреварата печели все повече почитатели – за да покажат уменията си се 16 мъже, 4 жени и 5 деца. На стартова позиция застанаха и представители на три семейства.

С пожеланието „Наслука“ към участниците се обърна кметицата на Белцов Боряна Георгиева. В приветствието си тя подчерта, че брегът на Янтра привлича все повече хора от различни краища на страната. Гости на риболовния празник бяха кметът на община Ценово Петър Петров и председателят на Общинския съвет Георги Георгиев. Те връчиха наградите на победителите, а за всички участници бяха подготвени грамоти и поощрителни награди.

Тази година река Янтра се оказа „стисната“ към участниците. Независимо от положените усилия и отправени заклинания с различни примамки, те успяха да уловят символично количество и то предимно дребни рибки . Все пак в края на състезанието с най-добър улов приключи Мартин Кирилов от Габрово. Негов подгласник стана Красимир Шопов от Белцов. На трето място в класацията остана Антон Цветанов.

Няколкото часа, прекарани сред природата, на брега на Янтра, се превърнаха в истински празник. Не липсваха песните, танците и игрите, а шегите и многобройните истории за ловци и рибари винаги предизвикваха широките усмивки на присъстващите.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.