7-годишният Евгени Генадиев от София е превърнал детската си стая в музей на историята на България, разказва Нова ТВ. Вече две години събира вещи от близкото и далечно минало на родината и мечтае един ден да ръководи свой собствен музей.

Момчето е едва във втори клас, а вече има богата колекция от скъпоценни вещи.

„Това са стари неща, които навремето са се използвали и са работили с тях”, обяснява малкият колекционер. Казва, че това му е в сърцето, а чакръкът е любимият му експонат.

Евгени започва да колекционира всичко българско и родно, когато е 5-годишен. Семейството му често обикаля из красивите кътчета на България, а малкият родолюбец не пропуска да прибавя нови и нови съкровища към своята колекция. Тя включва и голямо разнообразие от марки от цял свят.

7-годишният Евгени знае всички български хора и се учи да свири на гайда, тъпан и акордеон. Момчето споделя, че любимата му личност е Васил Левски.

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.