Днес се срещнахме случайно с един много мил възрастен човек. Казва се Атанас Йорданов Атанасов и е роден на 4 май 1955 година в село Овча могила, община Свищов. Преди години е живял във Варна.

Срещнахме го пред магазин за дрехи втора употреба. Много възпитано ни спря и на кратко обясни ситуацията си. Сподели ни, че е останал на улицата, защото къщата му се е разрушила, а сестра му го е изгонила, а зет му го е пребил. Помоли ни да му купим яке, тъй като спи на улицата, главно на пейки и вечер му става много студено.

Атанас има дъщеря – Ваня Атанасова – родена през 1999 година, но не е се е виждал с нея от 3 години, като есента я е открил в социалните мрежи под името Vanya Yordanova, но тя не е отговорила на съобщението. По това, което той зна, последно тя е живяла в Англия. Преди години е събрал няколко пенсии за да я изпрати навън, но за жалост вече няма никакъв контакт с нея.

Няма телефон, тъй като са му го откраднали няколко пъти.

Дядо Атанас получава пенсия около 560 лева на месец, много е жизнен и спретнат. Молбата му е просто да има къде да отседне, като иска да си плаща за стая. Спи на пейките около Адвокадската градинка зад кукления театър във Варна. Има само дрехите на гърба си и торбичка с няколко бутилки вода. Има и документи – лична карта.

Молим ви да споделите тази информация, за да може да му съдействаме с подслон и/ или работа.

Дядо Атанас не е пияница или измамник. Той е един добър човек, но съдбата не е била благосклонна към него.
Благодаря Ви!
Теодора МИНЕВА