Мъж е пострадал при масов бой в плевенското село Обнова. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен.

Сигнал за инцидента е постъпил в полицията на 6 февруари 2024 година в 20:20 часа. Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили, че след свада е започнал ръкопашен побой.

Участниците са използвали и метални тръби и вериги. Извършен е оглед на местопроизшествието, откъдето са иззети метална тръба с дължина 93 см, метална верига с дължина 1.10 м. и други веществени доказателства, приобщени към образуваното досъдебно производство.

Има пострадал в сбиването – 39-годишен. Той е откаран от екип на ФСМП – Левски в СПО – Плевен за преглед и изследване. Освободен е за домашно лечение, без опасност за живота.

Шестима пълнолетни участници в побоя са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. За престъпление по чл.129, ал.2, във връзка с ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. Работата по случая продължава.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.