Жена от Варна е взела над 4000 лева от пенсионерка в Бургас чрез телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна. 56-годишна жена от Варна е задържана за участие в телефонна измама.

Случаят е от 27 януари тази година. Жертвата на измамата е 80-годишна бургазлийка от комплекс „Изгрев“, която е изхвърлила през терасата на апартамента си сумата от 4200 лева след обаждане по телефона.

Измамата е по класическия механизъм – съдействие на полицията. Разпитани са свидетели по случая, а варненката е направила пълни самопризнания и подробно е описала участието си в телефонната измама. На жената е повдигнато обвинение. Задържана е за 72 часа.

Констатирано е, че срещу 56-годишната жена има и други досъдебни производства за извършени телефонни измами на територията на ОДМВР – Варна.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.