Водач, употребил алкохол, предизвика катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново. Сериозно пострадали няма, уточняват от полицията.

Произшествието е станало тази нощ около 01,00 ч. на пътя В. Търново – Русе, в близост до Полски Тръмбеш. По първоначална информация водачът на лек автомобил Пежо – 53-годишен от село Крушето, при движение в посока Велико Търново е загубил управление над автомобила и се е ударил странично в товарен автомобил Волво, управляван от 40-годишен турски гражданин. В резултат на това е пострадал водачът на лекия автомобил, настанен е за наблюдение във великотърновската болница с травма в околоочната област.

При проверка на двамата водачи за употреба на алкохол, пробата на 53-годишния мъж е отчела 2,57 промила. Той е отказал кръвна проба за химичен анализ.

Започнато е досъдебно производство, а произшествието е обработено по административен ред.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.