50 творци от цялата страна участват до момента в традиционния поетичен конкурс „Свищовски лозници” 2021. Това съобщи за Актуално Свищов Таня Ликова, главен експерт звено „Култура” на Общината.

Крайният срок изтича на 10 септември, но по традиция ще се изчакат още няколко дни и ще важи пощенския печат на изпратените творби, уточни Таня Ликова.

Всеки автор има право да участва с едно непубликувано авторско стихотворение, изпратено в 5 /пет/ екземпляра в печатен вид. Ръкописи не се приемат. Конкурсът е анонимен. Стихотворението се придружава от лични данни на участника, запечатани в плик: три имена, адрес и телефон за връзка. Творбите ще се оценяват от жури, а сред членовете са поетите Людмил Симеонов, Георги Драмбозов, Стефания Цанкова и Ваньо Вълчев.

Резултатите и награждаването ще се състои на 26 септември в камерната зала на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”. По традиция ще бъдат връчени -Награда за поезия „Николай Искъров“; Първа награда; Втора награда и Трета награда.

Краен срок за получаване на творбите: 10.09.2021г.

Адрес: 5250 гр. Свищов, обл. В. Търново, ул. „Д.Г. Анев“ №4 А, Община Свищов, отдел „Култура“

тел. за информация: 0631/6-43-51

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.