По инициатива на учителите географи в СУ „Николай Катранов“, съвместно с Асоциацията на професионалните географи и регионалисти в България, през месец май в СУ „Н. Катранов“ се проведе ученически фотоконкурс на тема „Непозната земя“. Условието на конкурса бе учениците да изпращат снимки на малко известни забележителности в България. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
В конкурса се включиха 19 ученици с общо 50 фотографии, от които журито много трудно определи победителите. Първо място спечели снимката на Ели Ангелова от X „б“ клас, която представя Хотнишкия водопад. На второ място се класира Елеонора Кирилова от V „в“ клас със снимка на Дряновски водопад, а на трето – Владислав Георгиев от V „б“ клас, със снимката си на диворастящи кактуси от вида Опунция, намиращи се в местността Дола, на 400 метра от центъра на село Пушево. На четвърто, пето и шесто място се класираха Теодора Великова от IX „б“ клас, Красимира Габровска от VIII „а“ клас и Стелиана Димитрова от X „а“ клас. С поощрителна награда бе отличена Яница Иванова от VIII б клас, а наградата на учителите по география получи Гергана Борисова от XI „б“ клас. Всички фотографии могат да бъдат видяни в албума „Фотоконкурс „Непознатата България“ във фейсбук профила на училището.
Наградите – ваучери за местна книжарница, на стойност от 20 до 70 лева, бяха осигурени от Асоциацията на професионалните географи и регионалисти и бяха връчени на учениците лично от нейния председател – професора от Софийския университет Марин Русев, който гостува в СУ „Николай Катранов“. На всички участници в конурса бяха раздадени грамоти.
След награждаването пред ученици от СУ „Николай Катранов“ и учители по география и икономика от всички свищовски училища специалният гост председателят на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти в България професор Марин Русев представи интересна лекция на тема „Китайският модел и съвременното цивилизационно развитие“. След лекцията учителите имаха възможност да разговарят и обсъдят с професора актуални въпроси, свързани с професионалното им развитие.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.