На 15 и 16 декември се проведе изпит за степен Кю и за повишаване на квалификацията на трениращите в Годжо карате клуб „Алеко”. На изпита се явиха 50 деца, които представляваха най-малките жители на община Свищов. Близо два месеца продължи подготовката им за изпита под взискателното ръководство на семпай Верони Маринов. В крайна сметка малките каратисти се подготвиха успешно и защитиха първи и втори жълт колан.
Изпитът се проведе от 4-членна комисия – двама семпай с втори дан – Стефан Петков и Верони Маринов и двама семпай с първи дан – Никола Лазаров и Ева Миланова. Изпитите преминаха в динамична обстановка, като младите каратисти в началото се притесняваха от взискателните погледи на оценяващите. В крайна сметка успехът, който се измерва не само с повишаване степента на Кю-то, но най-вече с това, че успяха да победят себе си, овладявайки емоциите си.
Най-старият клуб по карате в града на Щастливеца – Годжо карате клуб „Алеко” пожелава на всички жители на община Свищов весели празници и щастлива Нова 2022 година. От клуба уточниха, че поради големия интерес от януари 2022 година се сформират нови групи, в които децата ще имат възможност да се обучават от нулата.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.