Изпитанието за момчето обаче не приключило – между двете трансплантации му открили упорита бактерия, която се разпространила в кръвта, в белия дроб, по кожата, разказва БНТ. Лечението продължило цели седем месеца. От тежките медикаменти се отключили и други проблеми – с бъбреците, с ушите и очите.

Предстои да бъде направен ядрено-магнитен резонанс, а борбата с бактерията и последствията от нея продължават. Майката на Митко споделя, че лекарите са обнадеждени, че той ще се пребори с всички усложнения.

“Вече десети месец сме в болницата и средствата, с които разполагахме, се изчерпаха. Освен престоя в болницата, заплащаме и медикаментите към болничната аптека. Престоят ми за един месец струва 80 000 долара, лекарствата – около 13 000 долара на месец. А синът ми има нужда от болнично лечение, докато се възстанови и може да премине на домашно”, казва майката Катя Иванова.

За всеки, който иска да помогне:

Телефон за връзка с майката на Митко: Катя Иванова – 0896218407 (само по Viber)

Телефон за връзка с лелята на Митко – Деляна Иванова – 0899274462)

За Митко може да дарите чрез фондация Павел Андреев

https://pavelandreev.bg/campaign/dari-jivot-na-mitko

IBAN:BG30BUIN95611000705319
BIC:BUINBGSF
Титулар :Фондация Павел Андреев
Основание дарение за Мити

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.