Мъж скрил смъртта на майка си, за да продължи да взима пенсията ѝ. Първи се усъмнили, че има нещо нередно в близкия магазин, откъдето мъжът купувал памперси за болната си майка. Жителите на врачанското село Манастирище са потресени от случая, съобщи bgonair, пише Дир.бг.
В продължение на 10 месеца 49-годишният Цветелин не казал на никого, че майка му е починала. Целта била да продължи да получава пенсията ѝ, която била около 500 лв.
„Какво да направя, да взимам пенсията. Нямам доходи, нали сме живели с една пенсия“, каза синът Цветелин Димитров.
Цветелин е безработен и гледал майка си, която била на легло от няколко години. От близкия магазин пазарувал с банковата ѝ карта, по която превеждали пенсията. Продавачките първи се усъмнили, че нещо не е наред.
„В местния магазин няколко човека се бяха събрали и коментират. Съвсем случайно влязох и ми казаха, защото той преди е пазарувал консумативи, била е на памперси“, посочи кметът на с. Манастирище Атанас Атанасов.
За да не се усъмни никой, Цветелин продължил да върши ежедневните си задължения.
„Сам съм се борил 5 години. И да съжалявам, мога ли да върна майка си“, попита Цветелин Димитров.
В къщата, в която гледал майка си, отдавна нямало нито ток, нито вода. А съседи споделиха, че често са му помагали.
„Той е пиянде. Днес поне по половин, едно кило ракия. Той няма ток, няма вода. Искал ми е пари и съм му давал много, и олио, и какво ли не“, каза съседът Иван Борисов.
Хората в село Манастирище са потресени от случилото се. Проведени са разпити в полицията, но сега Цветан е освободен.
Аутопсията на тялото показала, че старицата е починала през януари. Няма следи от насилие. Очаква се да бъде издаден смъртен акт на жената.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.