Голямата награда в Националния конкурс „Три звездички“ спечели 14-годишният Румен Константинов от Плевен. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

На 10 април в град Свищов бяха връчени наградите от Националния конкурс за детска рисунка „Три звездички“. В ХIX-тото издание на конкурса, който се организира от Фондация „Ангели от Лим“ и община Свищов в памет на Боряна, Женя, Светослава и другите трагично загинали деца във водите на река Лим, взеха участие 473 деца от цялата страна, които представиха 487 творби.

Церемонията по връчване на наградите бе открита от кмета на Свищов Генчо Генчев, който изрази своята съпричастност с мъката на родителите и всеобщата тъга по загубата на 12-те свищовски деца. Кметът Генчев поздрави всички участници, като им пожела да продължат да развиват своя талант и да бъдат смели в мечтите си. Той връчи и голямата награда от конкурса „Три звездички 2024″, която тази година спечели Румен Константинов, на 14 години, от Арт школа „Колорит“ – Плевен.

Отличия за първо, второ и трето място бяха връчени в трите възрастови групи, като заедно с тях имаше много специални и поощрителни награди. Наградата за най-малък талантлив участник получи Борил Любомиров, на 1 г. и 11 месеца от ЦОП – гр. Свищов, а тя му беше връчена от майката на Боряна – Веселина Тошева-Петкова, която в днешния ден беше рожденичка.

Както всяка година, всички млади таланти, представили в конкурса своите творби получиха грамоти за участие, а председателят на Фондацията – Георги Манзаров им благодари лично за участието и закри официално ХIX-я национален конкурс.