Над 47,1 милиона е размера на Бюджет 2024 на община Свищов, обяви финансист №1 на Общината Стефан Кирчев. Това стана по време на общественото обсъждане, проследи Актуално Свищов, традиционно – единствени, отразяващи и след работно време. В зала 1 към края на обсъждането се присъедини и представител на вестник Дунавска зора.

Стефан Кирчев подробно и в детайли представи информация за парите на Общината до края на годината. Те са 47 115 000 лева. Бюджетът е с над 4 милиона повече от 2023 година.

С привлечените по програми и от държавния бюджет средства община Свищов ще реализира най-големия бюджет, достигайки 120 милиона, коментира кметът Генчев. Сред тях са над 29 милиона за саниране на 19 жилищни сгради, което прави Свищов първенец в национален мащаб, коментира още кметът. Това се дължи на добре свършената работа от сдруженията и администрацията, допълни Генчев.

Положително е, че под различна форма в 15-те селища на община Свищов под различни форми през годината за различни обекти влизат 15 милиона лева, коментира още кметът.
Подробности за допълните средства, които получава Свищов по програми, Плана за възстановяване и устойчивост и държавния бюджет в следващите часове.