446 нарушения на шофьори на ТИР-ве констатираха за седмица полицаи на територията на областта, съобщи пресцентъра на ОД на МВР – Велико Търново. Действията се проведоха в седмицата 7-13 февруари, в рамките на операция, инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol. Аналогичен контрол бе извършен на територията на всички страни, членки.
Обобщени резултати от полицейската операция на територията на област В. Търново, в която участваха и представители на ИА „Автомобилна администрация“: Констатирани са общо 446 нарушения. При товарните автомобили те са свързани основно с неспазване на скоростните режими – 216, от проверени общо 507 товарни автомобила. С нередовни документи са установени 43-ма водачи.17 са се движили без използването на обезопасителен колан.
При водачите на автобусите, отново основното нарушение е неспазването на скоростните режими. От проверени общо 36 автобуса – 9 водачи не са спазвали ограниченията на скоростта. Двама от тях са били с нередовни документи.
В календара на Roadpol е предвидено 4 пъти в годината провеждане на операция с акцент върху товарните автомобили и автобусите, по една във всеки сезон. Причината е, че при настъпване на пътнотранспортно произшествие с участието на подобен вид превозни средства, травматизмът и материалите щети са най-големи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.