Срещата от 26-ия кръг на първенството на Северозападната Трета лига между Левски-2007 и ОФК Павликени приключи в 42-ата минута след сбиване между футболистите от двата тима на терена, последвано от нахлуване на публика на домакините, пише Борба. След инцидента павликенчани отказаха да се върнат на терена заради опасения за сигурността си и мачът приключи.

Ето разказа на Иво Костов от Павликени, който е пряк свидетел на инцидента: „В 42-ата минута на мача след груба игра на домакините, които щяха да счупят крака на защитника Ивайло Маринов, на терена стана меле. Футболистите се сбиха, а публиката нахлу на игрището и започна саморазправа с павликенските футболисти. Охраната се намеси бързо, но тези двама души какво можеха да направят срещу толкова зрители…

Мачът беше прекъснат за около час, като казаха, че трябва да дойде полиция. Дежурният делегат Христо Минков от Габрово, съдията Даниел Иванов от Видин и двамата треньори обсъждаха ситуацията. Според треньора на „Павликени“ Мартин Кръстев щом има нахлуване на терена и удари по наши състезатели, мачът трябва да бъде прекратен и да се присъди служебна победа за „Павликени“.

Обадихме се на кмета на Павликени инж. Емануил Манолов, който чрез мен помоли нашите футболисти да излязат и с мъжка игра да спечелят победата. Но момчетата бяха уплашени и заявиха, че се страхуват за живота си, след което отказаха да продължат мача. След това реферът свири край на срещата“.

А ето каква е версията на играещия пом.-треньор на “Левски-2007” Антонио Иванджиков пред Sportal.bg: „В 42-ата минута нашият нападател Венцислав Миленов извърши нарушение на около 25 метра пред вратата на “Павликени”. След това първо го удари защитникът на гостите Атанас Фиданин, а втори удар му нанесе пробягалият 20 метра вратар на “Павликени” Никола Василев.

Бащата на Венцислав Миленов и още един човек влязоха на терена, но не докоснаха никого. Главният съдия Даниел Иванов спря мача и заяви, че докато не дойде полиция, срещата няма да продължи. Дойдоха достатъчно полицаи и реферът даде знак, че играта може да продължи. Гостите от Павликени обаче се прибраха в съблекалнята, не пожелаха повече да играят и си тръгнаха. Домакинските ни срещи винаги са се провеждали с охрана СОТ и никога не е имало проблеми. И сега имаше достатъчно охрана“.

Предстои комисиите към Зоналния съвет на БФС – В. Търново да разгледат инцидента и да вземат решения, като отборът- домакин трябва да предостави и запис.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.