4-годишно дете е транспортирано в тежко състояние в столичната спешна болница „Пирогов“, след като е било залято с бензин и запалено, потвърдиха за Dir.bg от Областната дирекция на МВР в Благоевград и СДВР.
Сигналът е подаден около 16:30 часа в Спешния център в Благоевград, като до момента не е ясно какви са причините за инцидента. 4-годишното момченце е транспортирано в София с изгаряния.
Първоначалните данни бяха, че бащата на детето сам е залял момченцето, запалил го е и е избягал, но от ОДМВР в Благоевград обясниха, че тази информация до момента не е потвърдена.
„В момента се работи с родителите на пострадалото дете, за да се установят точните причини за инцидента и как е възникнал той“, заяви пред Dir.bg говорителят на полицията в града Йорданка Шаркова.
Според NOVA става въпрос за битов инцидент – две деца са били оставени без родителски надзор у дома, след което едното се запалило по неизяснени причини.
По информация на bTV детето е с 80% изгаряния и в много тежко състояние.
Критично е състоянието на детето, което е транспортирано от Благоевград в столичната болница „Пирогов“ с изгаряния, съобщи на брифинг пред журналисти директорът на болницата д-р Валентин Димитров.
Става въпрос за дете на 4 години и 8 месеца, което е докарано от Благоевград с много тежки изгаряния, обясни той.
Детето е постъпило в лечебното заведение в 17:15 часа и веднага е откарано в Шокова зала.
Детето е в критично състояние и с опасност за живота, добави Димитров.
По думите му детето е без придружител. Повече подробности за състоянието му евентуално ще могат да бъдат дадени утре.
„Изгарянията са тежки и навсякъде“, каза още Димитров.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.