Над 2,2 милиона лева са предвидените разходи за 2024 година на дейностите по поддържането на чистота. Това става ясно от публикувано предложение на интернет страницата на Общината, видя Актуално Свищов.

Парите за чисто се покриват от постъпления за такса за битови отпадъци, която плащат граждани и фирми. До този момент план-сметката бе 3 318 009 лева, а от 1 януари 2024 година се предвижда да е 4 219 284 лева, като увеличението е близо 27%.

Предвижда се и увеличение на такса смет. При 7,12 промила към момента, налогът става 8,85 промила за свищовлии.

Числата и самото предложение могат да се видят ТУК. На съвместно заседание съветниците от икономическата комисия и тези от териториално селищно устройство ще ги нищят в четвъртък. Заседанието е насрочено за 14 часа и ще се проведе в зала 1 на Цанко Церковски 2.

Окончателното решение се очаква да бъде взето на редовното заседание на градския парламент, който се събира за последно за тази година на 21 декември.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.