Печалба в размер на 38 лева е финансовата равносметка за 2021 година на олбщинската фирма „Медико-техническа лабоработия” ЕООД, научи Акутално Свищов.
Резултатът е записан в годишния отчет на дружеството, превдставен до местния парлабент. Документът трябва да бъде обсъден в комисиите на ОбС-Свищов и след това гласуван и в пленарна зала.
Дружеството е здравно заведение, създадено по Закона за здравеопазването с ярко изразено социално предназначение. То е правоприемник на бившата Ощинска зъботехническа лаборатория, пише още в документа.
Актуално Свищов припомня, че другата общинска фирма на печалба е МБАЛ – Свищов. Другите две общински фирми реализират сериозни загуби – „Център за управление на отпадъците” над 60 хиляди лева загуба и „Дунавско дело” над 5 хибяди лева загуба.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.