Млад мъж е настанен в болница след битов скандал. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Стара Загора, предаде БНР.

На 10.06.2024 г., в 18:59 ч., в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 33-годишен мъж, че при възникнал скандал в дома му в града на липите, 35-годишната му приятелка, с която живеел на семейни начала, му е нанесла порезни наранявания. Пострадалият е обслужен амбулаторно в ЦСМП и е оставен за наблюдение в УМБАЛ – Стара Загора с рани в областта на лявата ръка и тялото, без опасност за живота.

В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а от НК – за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие.

Жената е задържана за срок до 24 часа, но от Районна прокуратура-Стара Загора допълниха, че тече разследване за изясняване на обстоятелствата, защото и върху нея има следи от травматични увреждания и физическо насилие.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.