Мъж на 35 години е открит прострелян близо до Годеч минути след полунощ на Нова година. Той е откаран в болница „Пирогов“, пише вестник „Сега“. По първоначални данни инцидентът е станал на територията на военно поделение, предава БТА. Използван е законно притежаван пистолет. Военна полиция изяснява детайлите по инцидента.
БНР допълва мистерията по този случай, след като обяснява, че минути след полунощ в столичната Спешна помощ е получен сигнал за човек, прострелял се в корема с фойерверк. Мъжът се намирал в село Шума, община Годеч. На място медиците установили, че има огнестрелна рана, и го транспортирали в Пирогов, разказа говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска.
Друг мъж е получил изгаряния по ръцете и тялото, след като се подпалил от свещ малко след 2 часа през нощта в София. Изпаднал в шоково състояние, той също бил закаран в спешната болница.
При друг инцидент е загинал мъж т в Хасково. Около 5:00 ч. сутринта, след посрещането на 2023 г., възникнало сбиване сред събрали се празнуващи. Няколко души са пострадали и са с порезни рани, а един от празнуващите е починал. По първоначални данни раните са нанесени от счупена стъклена бутилка
В Новогодишната нощ в Спешна помощ София са постъпили 226 сигнала. От тях 24 за битови инциденти, 11 криминални и много повиквания с респираторни оплаквания. Обслужени са 13 деца.  Има множество повиквания за алкохолно повлияни, информираха от ЦСМП.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.