33-годишен мъж наръга с нож полицай при опит да бъде проверен посред бял ден в София, съобщава СДВР на страницата си във Фейсбук, пише вестник сега.
„Криминално проявен мъж се опитал да осуети полицейска проверка, като нанесъл удари на служители от Второ РУ. При оказаната съпротива наранил с нож в областта на лявата предмишница единия от тях.“, разказват от столичната полиция.
От информацията, разпространена в понеделник, става ясно, че инцидентът е станал в района на ж.к. „Свобода“ и то още преди 4 дни, но полицията вади случая едва сега, вероятно, за да протестира, че въпросното лице е пуснато под домашен арест. „Незабавно мъжът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура, на 33-годишния мъж е повдигнато обвинение. След наложената му прокурорска мярка за задържане за срок до 72 часа, му е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“, пишат от СДВР.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.