На 23.08.2023 година около 06:52ч. е получен сигнал за настъпило ПТП с тежко ранен мъж на първокласен гр. Русе – гр. Велико Търново. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Русе.

Местопроизшествието е посетено от полицейски служители, които установили лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Голф“ с молдовски регистрационен номер, управляван от 32 годишен молдовски гражданин, при движение в посока от гр. Бяла, обл. Русе към гр. Русе при прав пътен участък, на двулентов път, при ясно и сухо време напуснал своята лента за движение, навлязал в насрещната лента за движение и се удрил челно в движещия се в нея влекач марка „Волво“ с благоевградски регистрационен номер, управляван от 48 годишен водач от с. Нови хан, обл. София.

Молдовският водач е откаран в УМБАЛ „Канев“ АД, където е установено, че има гръдна травма и кръвоизлив в корема. Пътуващите в молдовския автомобил пътници, които са съпруга и син на водача, са с леки наранявания. Алкохолната проба на молдовския водач е отрицателна.

Техническото средство за изследване на концентрация на алкохол в кръвта е отчело над допустимата концентрация на пробата на водача на влекача. Същият е откаран в УМБАЛ „Канев“ АД, където е отказал кръвна проба.

От извършена проверка, че водачът на влекача е с отнето СУМПС. Причините за настъпилото произшестявие са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1, б. „б“ вр. чл. 342, ал.1 от НК.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.