Изтече срокът за регистрация в Централната избирателна комисия на партиите и коалициите, които искат да участват на изборите на 2 октомври. 24 партии и 7 коалиции са внесли документи в ЦИК. Комисията трябва да разгледа документите на формациите и да се произнесе дали са спазени всички изисквания, пише Дир.бг.
На изборите през ноември 2021 година за участие се регистрираха 27 партии и коалиции. През месец юли политически сили бяха 23, а през април – 30.
До 27 август може да има промени в състава на регистрираните коалиции.
Следващата стъпка е да се определи номерът, под който всяка политическа сила ще бъде поставена в бюлетината.
„Не би трябвало да се случи каквото и да било с машините. Те нямат връзка с интернет. Софтуерът се инсталира машина по машина в склада. Всяко отделение се запечатва, всяка машина се запечатва в куфар с пломба при транспортирането. Самото устройство също е пломбирано и се отваря само за смяна на хартията. За да се направи въздействие върху машините, то трябва да се направи върху всички устройства, защото те нямат връзка с интернет.“
Това заяви в „Лице в лице“ по bTV говорителят на ЦИК Росица Матева.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.