Служители на полицейското управление в Елена издирват 31-годишен, известен на полицията и осъждан, пребил 65-годишната си приятелка. Сигнал за случая е получен от съсед на пострадалата на 20 октомври по обяд. По данни на подателя потърпевшата е била намерена в безпомощно състояние в дома си в с. Илаков рът. От проведените до момента действия по разследването е изяснено, че предната вечер в дома й двамата с по-младия й приятел се скарали. Свадата възникнала сред като си устроили среднощен запой с бира и водка. Под въздействието на солидното количество алкохол, агресивният мъж се нахвърлил върху приятелката си като и нанесъл зверски побой с ритници и юмруци. След това напуснал жилището.
Пострадалата е откарана в Спешна помощ – Велико Търново, където са установени множество фрактури на ребра и коремна травма. Настанена е за лечение в плевенска болница, с умерен риск за живота. Приятелят й е обявен за издирване. По случая е започнато досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново. При разследването е установена самоличността на побойника. Оказало се дори, че е обявен за издирване заради влязла в сила ефективна присъда. Лицето явно е избегнало изтърпяване на постановеното му наказание като се е укривало в дома на 65-годишната жена в Еленския Балкан.
Веселина АНГЕЛОВА,
Вестник „Борба”

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.