Пожелах да имам снимка за спомен с две културни фигури от пловдивския живот!
Две легенди на Пловдив!
Единият е почти толкова известен, колкото някои от хората, от които взима автографи, това е популярния сред всички пловдивчани Стефчо Автографа. Човекът кандидат за рекордите на Гинес събрал най-много автографи от популярни личности.
Другият човек на снимката се казва Тошко и е адютант, съратник и приятел на Стефчо.
Стефчо и Тошко са живи легенди на Пловдив, като в града ни не минава концерт, прием, семинар, пресконференция, събитие без тяхното присъствие.
За близо 30години Стефчо основно се занимава с постигането на своята цел, а именно да влезе в Рекордите на Гинес, като човека събрал най-много автографи.
Ежедневно Стефчо дебне популярни личности за да поиска автограф, като вече има над 500 тетрадки с подписи. Част от популярните личности чийто подписи притежава Стефчо са: Далай Лама, Борис Елцин, Стинг, Крал Хуан Карлос, Папа Йоан Павел Втори, Михаил Горбачов, Франц Бекенбауер, Стивън Спилбърг, Принц Алберт, Джулияно Джема, Орнела Мути, Чък Норис, Том Джоунс…..
Помощ в търсенето на информация за събития и посещения на известни личности Стефчо получава от Тошко.
Тошко често може да бъде забелязан по заведения, зали, стадиони и галерии търсейки информация за посещения на известни личности.
Видях ги на Античния театър, пак бързаха за някакво събитие и малко се смутиха, че искам да се снимам с тях, но след снимката Стефчо ми каза:
Благодаря за уважението господине!
Чисти души, прекрасни хора…
Две от най-шарените и интересни личности в Пловдив – Стефчо Автографа и Тошко.
Георги ВЕЛИЧКОВ

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.