Той е на 29 години, представител на едно младо поколение свищовлии, което рано напусна нашия град. За себе си казва: “Обичам предизвикателства и вярвам, че Свищов има бъдеще. “

През последната 2023 година успешно реализира хотелиерски и ресторантски бизнес. Аз самият преодолях много трудности и доказах на себе си и на обществото, че мога. И когато човек разумно обмисля и планира делата си, намира и подкрепа, допълва Айхан. Скъпи съграждани и жители на община Свищов. Време е за ново начало. Това е слогана на Политическа партия „Движение за права и свободи“. Също така това е и начало на моят път.

Казвам се Айхан Ахмедов, на 29 години. Роден съм в Свищов и живея в Свищов. Избрах пътя на развитие в родния град. Средното си образование завърших Държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“, а висше образование бакалавър и магистър в Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“. Активен участник в редица кръгли маси, изработване на проекти и други през професионално ми обучение.

Получени редица сертификати и стипендии. Членувах в едно от най – големите академични дружества ( АД – Младежко ДПС ) в страната и по-късно негов председател в периода 2013 / 2018. Занимавам се също така в сферата на фотографията, туризма и спорта. В началото на тази година с огромната помощ на моето семейство и приятели, заедно създадохме Хотел-Пансион „Димитър Хадживасилев“ и в процес на създаване на ново социално място в нашият град. Занимавам се активно със социалните мрежи и поддържането на фотографския ми бизнес. Участвам в популяризирането и промотирането на футболен клуб Академик „Свищов“ и ред други занимания.

Професионалният ми опит през годините се състои в:

• Водене на счетоводна дейност в склад за плодове и зеленчуци;

• Ръководител на бригада в сферата на текстила и неговата обработка;

• Ръководител на бригада в сферата на производството на храни за износ;

• От една година развивам собствен бизнес в хотелиерски бранш, като в момента развивам друг мой бизнес в сферата на ресторантьорството.

Едно от големите предизвикателства пред мен е явяването ми на местни избори и с вашата подкрепа с бюлетина номер 57 и преференция 115 вярвам, че ще бъда в полза на моите избиратели. Поставил съм си няколко приоритетни цели. Развитието на младите хора ще бъде моята основна цел в общинския съвет 2024/2028. Искам да покажа на младото поколение, че бизнес в Свищов е възможно, стига да имаш ясна идея, достатъчно голямо мотивация и да следваш целите си. Сред една от целите ми са откриването на кафе-бар-ресторант и неговото развитие съвсем скоро.

Ние не осъзнаваме колко голямо културно богатство притежаваме. Именно затова цяля да изработя видеа, популяризиращи Свищов като община и привлекателен туристически обект в Северна България. Аз съм на мнение, че нашият град трябва да смени цялостната концепция за развитие и направление. Като насочи повече усилия за развитието на туризма и реализирането на бъдещите проекти, заложени в управлението на общината, като например бъдещия индустриален парк. Обмислям един проект, който е свързан с подрастващото поколение и бъдещите дипломанти в общината.

Скъпи съграждани и жители от община Свищов, ако мотивите и целите ми се припокриват с Вашето виждане за развитие на нашия град, подкрепете ме на октомври с бюлетина номер и преференция. Добрият пример е заразен! Нека заедно съживим и обновим Свищов!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!