28 състезатели по бойния спорт кудо положиха изпит за цветни колани в Спортна зала Свищов. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

28 състезатели от школата на Митко Божанов положиха изпит за цветни колани. Тестът продължи близо 3 часа и се проведе на 26 август в Спортна зала Свищов, по критериите на смесения боен спорт кудо. Участниците от различни възрастови групи демонстрираха своите знания и умения пред сенсей Господин Бабамов, който е носител на 4 дан в кудо и е председател и основател на Българската кудо федерация. В изпита участваха и 6 състезатели от Варна, водени от техния треньор сенпай Желязко Руменов.

Всеки от състезателите трябваше да покрие нормативите за ранга, за който кандидатства. Сред изискванията бяха техниката и тактиката на кудо в бойна позиция и при борба на земята, както и комбинациите от тях.

Бяха оценени и физическите качества на спортистите: сила, бързина, издръжливост, ловкост, гъвкавост, а също и специалните психически и нравствени качества, които се изграждат чрез средствата и методите на кудо.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.