28 081 лева е стойността на ремонта до момента на съблекалните на игрището на „Академика Спорт“. Това отчете за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на Управителния съвет на ОФК „Академик“.
Най-големите разходи за момента е обзавеждането – мебели, пейки и шкафчета в новите съблекални – 6400 лева. 5000 лева са отишли за лепене на плочки в помещенията, като самите те струват 2800 лева.

    • Актуално Свищов припомня, инициативата стартира в края на август 2022 година. Една инициатива, подхваната първоначално от родител на трениращо дете се превърна в крайъгълен камък, който обедини и сплоти не само родители, но и приятели, спомоществователи и съмишленици. Инициативата на родителите и приятелите, повечето бивши възпитаници на Школата на клуба, много от родителите се включиха с труд, осигуряване на материали и помощ за възстановяването на съблекалните.
      Помощ дойде от Свищов, Варна, Лондон, Лайпциг и инициативата, тръгнала като добро пожелание, скоро ще е най-модерната придобивка на ДЮШ „Академик“.
      Идеята е да се изградят санитарни възли, душове и модерни и функционални шкафчета за децата, като паралелно с това се изградят нови ел. и ВиК инсталации, стъклопакети и модернизиране на съществуващата инфраструктура.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.