В СУ „Димитър Благоев“ за първа година е сформиран клуб „Гейминг концепции“, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. в него участват 25 ученици, които се включват в националния турнир School Esports League , състезавайки се с 4 отбора – 2 на League of Legends и 2 на CS:GO.
Ръководител на клуба е Красимира Кирчева, учител по английски език, информатика и информационни технологии. „Гейминг концепции“ е дейност по интереси с разработена и адаптирана учебна програма, подходяща за ученици 5-12 клас. Програмата е със STEM насоченост и е поредната стъпка на училище към развитието на дигиталните умения и ориентирането на учениците към професиите на бъдещето този път през призмата на видеоигрите и електронните спортове.
Чрез заложените теми в клуба учениците ще се научат как да се държат в онлайн гейминг среда, ще бъдат насърчени към здравословния начин на живот чрез физическа активност и здравословно хранене, научени на толерантност и работа в екип. Чрез практически насочените часове в игра ще се научат как да извлекат знания и умения, които да им помогнат за бъдеща реализация в гейминг индустрията, която е пресечната точка на технологиите и креативността. Натрупаният опит в сферата на дигиталните умения, програмирането, графичния дизайн и креативното мислене е не само нужен, но и изключително важен за успешната реализация в дигиталния 21 век. Така едно от най-разпространените хобита сред младежите – видеоигрите, впрегнато в учебна програма с акцент социално-емоционалното учене ще им помогне да се подготвят за пазара на професиите на бъдещето докато се забавляват.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.